Danskerne vælger oftere og oftere varmepumper, når de skal bruge en ny varmekilde i hjemmet. Det er nemlig både en miljørigtig og energieffektiv måde at varme dit hjem op på.

Varmepumpen er dog ikke forbeholdt opvarmning af hjemmet. Du kan nemlig også køle din bolig ned i sommerhalvåret og få en behagelig temperatur indendørs med en varmepumpe.

varmepumpe

Luft til luft-varmepumpe som airconditionanlæg

Der findes flere forskellige varmepumper på markedet, hvor det er op til dig, hvad der er den bedste løsning. Hvis du vil have mulighed for også at køle din bolig med en varmepumpe, skal du vælge en luft til luft-varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe udnytter energien i luften til at varme din bolig op, men den kan også køle din bolig ned på en varm dansk sommerdag. I udlandet, særligt sydpå, bruges luft til luft-varmepumper i stor stil som aircondition fremfor varmekilde.

Du kan også i Danmark bruge din luft til luft-model til at køle boligen ned, når det danske vejr viser sig fra sin skønneste side.

Varmepumper er billige i drift

Hvis du vælger at få installeret en varmepumpe i dit hjem, så koster det ikke mere på bundlinjen.

Faktisk er det ofte en billigere måde at regulere temperaturen i dit hjem på end med andre traditionelle varmekilder.

En varmepumpe bruger mere strøm, når den køler ned, i forhold til når den varmer dit hjem op. Det er derfor lidt dyrere at have varmepumpen tændt i sommertiden, end når det danske vintervejr viser tænder.

Det koster, at have varmepumpen til at køre og køle boligen ned fremfor at slukke den, når temperaturen stiger udenfor. Prisen for et svalt hjem er dog så ubetydelig, at komforten sagtens kan være pengene værd.

Hvad koster det at køle boligen ned med varmepumper?

Der er flere ting, der kan få betydning for, både hvor billigt det er at varme op og køle ned med en luft til luft-varmepumpe. Derfor kan du her læse, hvad du selv kan gøre, hvis du vil udnytte varmepumpens effekt bedst muligt.

Isolering af hjemmet

Er dit hjem godt isoleret, så vil det også være lettere at holde på både varmen og kulden. Isoleringen hjælper til at holde en jævn temperatur, så varmepumpens effekt også kan mærkes. Din boligs isolering har derfor betydning for, hvor dyrt det bliver at varme og køle dit hjem med en luft til luft-varmepumpe.

Husk også at lukke døre og vinduer, når varmepumpen kører, for den mest optimale udnyttelse af energien.

Valg af temperatur

Det siger lidt sig selv, at det er dyrere at have varmepumpen til at køle om sommeren end blot at slukke for den. Sætter du temperaturen lavt, fordi der er ulideligt varmt, vil det derfor være dyrere end slet ikke at have den tændt.

Husk at slukke for din varmepumpe, når du har nået en passende temperatur. Fordi de ikke larmer, kan du let glemme anlægget kører, hvilket er dyrt i længden.

Ventilation fremfor køling

Mekanisk køling koster ekstra på elregningen, men der er også andre alternativer på de varme dage. Mange varmepumper har en indbygget ventilationsfunktion, der får luften til at cirkulere i rummet. Luftcirkulationen giver en kølende effekt, der er billigere i el end den reelle kølefunktion.

I vores samtid bør vi alle være ekstra opmærksomme på belastningen af miljøet. Vælger du en varmepumpe, kan det være en mere bæredygtig løsning fremfor andre traditionelle varmekilder, som stammer fra fossile brændstoffer.

Bruger du din varmepumpe til køle din bolig ned, så kræver det mere energi end at varme luften op. Varmepumper er drevet af strøm, og det afhænger derfor af, hvor din energi kommer fra, hvor bæredygtig en løsning det er.

I Danmark høster vi energi via solceller og vindmøller, der er langt mindre belastende for miljøet end eksempelvis energi udvundet fra kul og olie.

Se mere om de varmepumper vi tilbyder her.