Derfor er det vigtigt at skifte din gamle eltavle ud

Oplever du, at dine sikringer springer i tide og utide? Eller er det på tide at få opdateret din elinstallation med en ny eltavle? Eltavlen er den vigtigste del af din boligs elinstallation. Det er her, de fleste problemer med din strøm både opstår og løses.

Her kan du læse meget mere om, hvorfor din eltavle bør skiftes ud, og hvordan du kommer i mål med en installation, der lever op til alle krav på området.

Derfor kan gamle eltavler være farlige

I boliger af ældre dato er elinstallationen også ofte af ældre dato. Derfor er det særligt vigtigt at være opmærksom på, om installationen er udført korrekt og lever op til alle gældende sikkerhedskrav.

En eltavle kan være en sikkerhedsrisiko, hvis den er gammel eller defekt. Både fejlstrømsafbryderen og sikringerne er samlede i eltavlen, og derfor er det vigtigt, at den lever op til standarderne.

Hvis du ikke sørger for, at din elinstallation lever op til den nyeste lovgivning, kan du få problemer ved skader eller brand. Eltavlen vil i sig selv give en øget brandrisiko, hvis den ikke er tilset og udskiftet af en professionel såsom Fjordens El.

Derudover dækker forsikringen potentielt ikke, hvis der skulle ske skader, og eventuelt hele installationen ikke lever op til de regler som er på området. Det er derfor nødvendigt at få tilset din eltavle jævnligt og skiftet den ud hvis ikke den lever op til kravene, så du får fordelene ved et stk. korrekt og funktionel installation.

Reglerne på området

Siden 2008 har det været lovpligtigt, at alle eltavler – både installeret før og efter – skal være med indbygget HFI eller HPFI-relæ. Dette er for din egen sikkerheds skyld, da det slår strømmen fra, hvis et af dine elektriske apparater laver en kortslutning til jord. Dermed undgår du risikoen for farlige stød og brande.

Derudover er det lovpligtigt, at selve elinstallationen i bygningen er udført korrekt af en autoriseret elektriker eller el-installatør. Det minimerer risikoen for, at der opstår livsfarlige situationer.

Står du derfor overfor et skift, så skal du have fat i en dygtig elektriker, der kan hjælpe dig.

Fordelene ved en ny eltavle

De nye eltavler på markedet er med automatsikringer. Du skal derfor aldrig igen stå i mørket og skifte sikring, fordi den er sprunget. Det kan oveni spare dig for udgiften til nye sikringer, fordi du ikke længere skal have dem liggende på lager.

Derudover er mange andre fordele ved at skifte til en ny eltavle, hvis den gamle er forældet:

  • Du får større sikkerhed
  • Den gældende lovgivning overholdes
  • Din strømforsyning i hjemmet optimeres

Der er derfor mange gode fordele ved at få skiftet ud i din elinstallation, så den overholder lovgivningen på området.

Få hjælp til at ordne din installation

Udskiftningen til en ny eltavle skal foretages helt korrekt, for ellers kan du få problemer. En fejlslagen installation kan give en ustabil forsyning af strøm til din bolig. Det kan ødelægge dine elektriske apparater og installationer, men også i værste fald give øget risiko for stød og brand.

Skal du have skiftet til en ny eltavle, kan det kun anbefales, at du ringer til os. Dette skyldes, at der ofte skal ændres i installationen, når selve el tavlen udskiftes. Installationen påvirker både fejlstrømsafbryder og sikringer. Det er derfor vigtigt, at processen følger de allerseneste regler fra Sikkerhedsstyrelsen.

Sådan foregår en udskiftning

Skal din eltavle udskiftes og eventuelt flyttes, så kontakter du os. Vi vil vurdere hvilken størrelse, der vil være passende i dit hjem. Har du et ønske om, at eltavlen gerne skal flyttes, vil elektrikeren også vurdere, om dette er muligt.

Den gamle eltavle skal fjernes og bortskaffes korrekt. Her vil vi tage ansvaret for komme af med den gamle installation på den mest miljørigtige måde. Efterfølgende skal den nye udgave sættes op og installeres korrekt.

Skal eltavlen blot udskiftes og sættes op samme sted, kan det ofte klares på en enkelt dag.

Hvad koster ny eltavle?

Vi tager 5.295-8.595 for udskiftning af en eltavle inklusiv arbejdsløn og materialer. Du kan læse mere om prismulighederne her.

Vi sørger for din nye eltavle

Er det på tide at få skiftet din gamle ud til en ny eltavle, der lever op til de seneste krav? Vi hos Fjordens EL A/S kan hjælpe dig. Du kan altid kontakte os, hvis du har en installation af ældre dato, der skal skiftes ud.

Skal det være så let som muligt, så kan du sende os et billede af din gamle eltavle over mail. Herefter vil vi komme med et uforpligtende skriftligt tilbud på en udskiftning.

Når eltavlen skal skiftes, så skal selve målerammen som udgangspunkt også skiftes samtidigt. Vi leverer selvfølgelig en samlet løsning med både måleramme og el-tavle til en fornuftig samlet pris.

Vores eltavler og HPFI-afbrydere leveres af Siemens, der er i en særlig høj kvalitet. Det sikrer dig, at du kan få den bedste og mest sikre installation i dit hjem.