Er du startet eller skiftet til elektrikeruddannelsen senere i livet, og er du over 25 år, vil du skulle ansættes som voksenlærling i forbindelse med din praktik. Som voksenlærling vil du skulle igennem de samme udfordringer som alle andre personer under uddannelse, men der kan være fordele for dig, der er ældre.

Der er særligt fordele, hvis du allerede har relevant erfaring fra dine eventuelt tidligere uddannelser eller jobs. Her kan du læse mere om at være voksenlærling som elektriker.

Nogle tilfælde kan du få tilskud som voksenlærling

Som udgangspunkt har du ikke særlige fordele, hvis du starter på uddannelsen som elektriker.

I nogle tilfælde er det dog muligt, at din praktikplads får et ekstra tilskud, hvis du opfylder bestemte krav som voksenlærling:

  • Du har ingen tidligere uddannelser, er ledig eller i job.
  • Du er uddannet, ledig og din uddannelse er forældet.
  • Til udgangen af 2022 kan du som uddannet, men med en ledighed på over 3 måneder få tilskud.

Hvis din praktikplads kan få tilskud til deres voksenlærling, betyder det også, at du kan få en højere løn. Det kan være en god ting, hvis du allerede er etableret i livet og har større udgifter end mange af de unge under uddannelse.

Kontakt dit jobcenter, hvis du vil vide mere om dine egne muligheder for et tilskud. Din praktikplads vil også altid kunne hjælpe dig.

Kortere tid i uddannelse med den rette erfaring

Er du over 25 år, når du starter en ny uddannelse som elektriker, kan du i nogle tilfælde få kortet din uddannelsestid ned. Det kan være en stor fordel, hvis du gerne vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet som elektriker.

Ved påbegyndelsen af uddannelsen vil du blive vurderet med en realkompetencevurdering, RKV. Den vil klarlægge, om du har relevant erhvervserfaring eller uddannelse, der kan betyde en kortere tid i alt på studie og i praktik.

Find din voksenlæreplads hos Fjordens El

Når du skal finde en læreplads i forbindelse med dit studie til at blive elektriker, er det en god ide at starte i dit eget netværk. Det kan være du kender et familiemedlem, en ven eller bekendt, der kan anbefale dig et sted.

Hos Fjordens El tager vi gerne voksenlærlinge ind, der bliver en del af vores dygtige team af professionelle elektrikere. Hos os får du en grundig indføring og al den nødvendige praktiske erfaring med en lang række af forskellige typer el-arbejde og installationer for både private og erhverv.