Har du allerede investeret i en af de nye og smarte hybridbiler, eller overvejer du at gøre det, skal du være opmærksom på, at det kræver noget nyt af dig. Du skal ikke længere huske at tanke på vejen ved benzintankene, men i stedet lade din bil op hjemmefra.

Hvis du vil køre mere grønt, vil en hybridbil kunne bruge både strøm og brændstof. Derfor skal du også enten bo tæt på en ladestander eller selv have en ladeboks tilgængelig ved hjemmet.

Oplad din grønne hybridbil

En hybridbil skal lades op, efter hver gang du har brugt den – og gerne hver dag, hvis du vil have mest muligt glæde af den. Det er mest hensigtsmæssigt, hvis den ladeboks, du skal bruge, er så tæt på dit eget hjem som muligt, så du nemt kan komme til.

Der kan være mange penge at spare alt efter hvilken ladeboks og løsning, der matcher dine behov. Alt efter hvor meget du vælger at bruge strøm fremfor fossile brændstoffer, når du kører, kan der være forskellige løsninger, der passer til din kørsel.

Hvor langt vil du køre på strøm?

Spørgsmålet om, hvor mange kilometer du skal køre på strøm i din bil, har betydning for dit valg af ladeboks. I sidste ende vil prisen på el afgøre, hvad dine udgifter ender med samlet med både opsætning, afgifter og andet inkluderet i prisen.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der er forskel på rækkevidden for en opladt hybridbil om sommeren og vinteren. Om vinteren går en del af strømmen til at opvarme bilen, hvilket sluger omkring 30% mere strøm end sommerkørsel.

Du har flere valg, når det kommer til ladestander, hvor de mest almindelige er enten: din egen ladeboks, leasing eller abonnement på en ladeboks hos udbydere.

Egen ladeboks

Hvis du kører under 2000 km om året på strøm, kan det betale sig at købe din egen ladeboks. Du skal dog være opmærksom på omkostningerne ved at få laderen etableret kan blive meget høje, hvis du ikke anvender funktionen ofte.

Oveni skal du betale fuld afgift på strøm med egen ladeboks.

Lease ladeboks for en periode

Regner du med at køre mellem 2000 og 10.000 km på strøm, og bruger du ikke elvarme til opvarmning i dit hjem, kan du lease din ladeboks.

Du kan lease på flere forskellige måder, alt efter hvilken udbyder du vælger, og du kan med flere af aftalerne få din strømpris refunderet.

Abonnement på ladeboks

Vælger du den grønnere hybridbil, fordi du overvejende vil køre på strøm over 10.000 kilometer om året, er et abonnement en fordel.

Med et abonnement får du ofte en pakkeløsning, hvor der er opsætning af ladeboks med, så du ikke har de ekstra omkostninger.

Gør elinstallationen klar

Din ladeboks skal ikke kun matche din bil, men også din elinstallation skal kunne håndtere det ekstra pres fra laderen. Hvis ikke din elinstallation er opdateret, kan det betyde længere ladetider – og i værste fald en sikkerhedsrisiko.

Skal du være sikker på, at din elinstallation er funktionel, så kan vi komme ud til dig og gøre klar til ladestander til el- og hybridbiler. Vi kommer ud og sørger for at trække strøm fra huset og ud, så du har el tilgængelig i garagen eller carporten.

Kontakt os endelig i dag, hvis du vil have hjælp til at klargøre din elinstallation til en hybridbil og ladeboks.