Med flere og flere hybrid- og fuldt ud el-biler på vejene, skal de også kunne tankes let og bekvemt. Hvor der er tankstationer langs de fleste store veje og motorveje, kan du også ofte få opladet din elbil eller hybrid. Det er bare mere bekvemt, hvis du kan lade den op der, hvor den står parkeret. Det tager nemlig længere tid at lade bilen op, end det gør at tanke benzin på en klassisk benzinbil, så du skal kunne vente på, at bilen er klar til afgang.

elbil lader

Her kan du oplade din elbil og hybrider

Mange tankstationer har i dag en ladestation, men det er kun praktisk, hvis du kan parkere bilen og lade den stå, til den er ladet op. En elbil eller hybrid tager længere tid at lade op, så det er smart, hvis der er en ladestation tæt på dit hjem. Mange beboerforeninger og -selskaber får i dag sat ladestationer op, så beboerne har adgang tæt på hjemmet. Ladestationen skal sættes op af professionelle, så det er placeret et praktisk sted, hvor strømafregningen kan opgøres for hver beboer. Du har også mulighed for at få sat en privat ladestation op, hvis du har mulighed for adgang og plads til det. Så kan du parkere din bil direkte i garagen eller på parkeringspladsen, hvor du let kan få ladt bilen op tæt på dit hjem.

Hvorfor er der forskel på lade hastigheden?

Der er forskel på lade hastigheden, fordi elbiler er forskellige. Ladehastigheden bestemmes blandt andet af:

  • Størrelsen på batteriet i bilen
  • Det indbyggede ladeudstyr i bilen
  • Hvilken type ladestander, du lader op ved

Der er derfor ikke et entydigt svar på, hvor længe det tager at lade elbiler og hybrider op. Det afhænger helt af den model bil, du har, og hvor du lader den op.

Det kan godt betale sig at sikre, at du har adgang til en ordentlig ladestation, før du investerer i en el- eller hybridbil. Du kan spare dig selv for meget besvær, hvis du allerede har gennemtænkt mulighederne for hurtig og praktisk opladning af din bil.

Mormorladeren er ikke altid et godt valg

Har du kun adgang til en almindelig stikkontakt med jord, kan du også lade din el- eller hybridbil op. Det foregår med en lille transportabel boks kaldet en mormorlader. Mormorladeren sørger for, at bilen får den rigtige type strøm, men den sikrer ikke, at husets elinstallation kan klare belastningen. Derfor er det kun til nødstilfælde, at vi anbefaler, du bruger mormorladeren.

Private ladestationer er på vej frem

Jo flere almindelige danskere, der har råd og mulighed for at investere i el- og hybridbiler, jo større bliver behovet for smarte ladestationer. De private ladestationer er i fremgang, fordi de gør det nemt og bekvemt at få ladet bilen op, mens du sover. Så er den altid klar igen næste morgen, hvis du skal afsted med børnene og på arbejde. Ladestationer skal installeres af professionelle, og der findes flere firmaer, der tilbyder opsætning af stationerne. Du kan få forskellige typer af ladestationer og abonnementer, så du kan få den rigtige udgave til din bil og dine kørebehov. Det er derfor vigtigt, du undersøger markedet, hvis du vil have en privat ladestation, så din elbil kan lades op ved dit hjem.