Dit køleskab er en fast del af det inventar, de fleste forventer at finde i køkkenet. I køleskabet kan du opbevare alle dine fødevarer og andet, der hurtigt bliver dårligt, hvis det ikke holdes under en bestemt temperatur.

Det er afgørende, at dit køleskab fungerer og holder temperaturen, så du ikke risikerer, at dine indkøb går til spilde. 

Her kan du læse mere om den korrekte temperatur i køleskabet, og hvordan du sikrer, både dine madvarer holder sig, men også at elregningen ikke eksploderer.

Hvad er den rette temperatur i et køleskab?

For at dine madvarer og drikkevarer skal holde sig længst muligt, skal dit køleskab have en fast temperatur på 5o C. Det sørger for, at både kød, grønt og mælkeprodukter holdes friskt længst muligt.

Det er forskelligt fra køleskab til køleskab, hvordan du indstiller temperaturen. Men der vil altid være en indvendig eller udvendig termostat, hvor du kan holde øje med den indvendige temperatur. Der vil som udgangspunkt også være en form for justeringsmulighed tæt på termostaten, hvis du skal indstille temperaturen.

Sådan kan du spare på køleskabets forbrug

Der er flere måder, hvorpå du kan spare på strømmen, når du har et køleskab, der dagligt forbruger strøm.

For det første kan du lade være med at lade køleskabsdøren stå åben for længe af gangen. Derudover kan du lade varme ting køle ned til stuetemperatur, før du stiller dem ind i køleskabet. Det forhindrer, at køleskabet skal arbejde ekstra på at køle varme rester eller lignende ned.

I dag vil du på dit produkt – uanset om det er en vaskemaskine eller et køleskab – se, hvilken energiklasse den er bedømt til. Jo højere, jo bedre, for det betyder, at maskinen kan spare dig for penge på sigt. Et køleskab med en god energiklasse kan koste ekstra i første omgang, men med udsigt til at spare på el, kan det i sidste ende være den bedste investering.

Hvad gør du hvis køleskabet ikke længere holder temperaturen?

Hvis dit køleskab ikke længere holder den rette temperatur, eller du oplever udsving i temperaturen, kan der være et problem med køleskabet. Du kan altid få en elektriker ud at kigge på dit køleskab, før du bestemmer dig for at skifte det ud.

I mange tilfælde kan du få repareret dit køleskab, så det igen køler korrekt og holder temperaturen. En professionel vil kunne finde frem til problemet og vurdere, om det er værd at reparere på i forhold til priser på reservedele og arbejdstimer.