Når juleaften står for døren, tager de fleste afsted og mødes i festligt lag med nære og kære til en af årets største højtider.

Det efterlader dog også en højtid for indbrud, fordi vi ikke er hjemme til at opdage, når folk med lange fingre har udset sig vores huse.

Der er dog ingen grund til at bekymre dig om indbrud, for der er en række af smarte elektroniske hjælpemidler, der kan sikre dig imod indbrud juleaften – eller enhver anden gang, du ikke er hjemme.

Tyverialarmen er din sikkerhed

Hvis du vil være helt sikker på, at dine ting ikke bliver stjålet, mens du nyder julemaden og pakker gaver op, kan du få installeret en tyverialarm. En tyverialarm vil gå i gang, hvis der er nogen, der træder ind ad døren eller vinduer, når alarmen er slået til.

Hvis alarmen går, mens du ikke er hjemme, kan du enten selv slå alarmen fra og køre hjem for at tjekke.

Mange gange er det dog muligt at få en tyverialarm, der er koblet sammen med et sikkerhedsselskab, der tager ud og tjekker, at alting er i orden, hvis du ikke har mulighed. Det er praktisk, hvis du sidder i den anden ende af landet over juleanden, når alarmen går.

Smart House er en ekstra sikring

I dag kan du få smarte elektroniske produkter, der kan kobles op på WiFi og kontrolleres med din smartphone eller anden smart-enhed. De kan være en stor hjælp i hverdagen, men mange af funktionerne kan du også bruge som sikring mod indbrud i juledagene.

Med de rette produkter og din smartphone kan du både sikre dig en nem hverdag, mens det også giver dig tryghed og sikkerhed. Du kan kontinuerligt holde styr på dit hjem fra din mobil, når du ikke er hjemme.

Sensorer ved døre og vinduer

I dag kan du få smarte sensorer, der sidder ved døråbninger og vinduer. De vil sende dig en besked, hvis du har glemt at lukke dem, så der ikke er nogen tvivl om, hvis du har ladet en åbning stå tilgængelig.

Hvis du er afsted juleaften, kan du på din smartphone modtage notifikationer, hvis der bliver åbnet og lukket vinduer og døre, mens du ikke er hjemme. Det kan være et tegn på, at der er tyve på spil.

Smart dørspion

En dørspion er praktisk, når du er hjemme og vil tjekke, hvem der står udenfor din dør. Dog er du i dag ikke begrænset af at skulle være hjemme. Flere af de nyeste dørspioner er med integreret kamera, der tænder, hvis den opfanger bevægelse.

Når du holder juleaften hjemmefra, kan du indstille din dørspion til at sende dig besked, når der er uventede bevægelser foran døre eller andre indgange. Via din mobil kan du se video af, hvad der sker derhjemme hos dig selv.

Lys, der tænder automatisk

Noget, der vil holde de fleste tyve fra dit hjem, er hvis det ser ud som om, du stadig er hjemme. Har du lys med sensorer, kan det i nogle tilfælde skræmme tyvene bort, men det findes flere og flere steder i dag, så de er bevidste om det.

Har du en dørspion med kamera, kan lyset dog hjælpe dig med at identificere ansigter på dem, der møder op ved din dør, hvis der samtidigt tænder et lys.

Med smarte lys, der er koblet op på dit WiFi, kan du tænde og slukke for dit lys efter behov. Du kan også indstille en timer, så lyset tænder og slukker automatisk, som var du hjemme.

Musik og TV for aktivitet

Endnu en ting, der kan give andre indtrykket af, at du er hjemme, er hvis der kører musik eller TV i hjemmet.

Du kan selvfølgelig tænde for en radio og dit TV, før du tager afsted, men det kan virke suspekt, at det kører dag og nat uden ophold. Det kan også genere dine naboer, hvis de konstant kan høre høj musik og larm fra din lejlighed eller dit hus.

Musikanlæg, højtalere og fjernsyn kan du tænde på afstand med din smartphone, hvis du har samlet det med WiFi. Du kan tænde for musik og lyd samtidigt med lys, så det giver andre indtrykket af, at du er hjemme.

Med en timer-funktion kan du også lave intervaller, hvor det skal stå tændt, der stemmer med dine hverdagsrutiner.