I en verden, hvor teknologien og livet smelter mere og mere sammen, så bliver vores hjem også til intelligente bygninger. IHC er en forkortelse for ”Intelligent House Control”, der er styringssystemer til hjemmet med kunstig intelligens. Det er fremtidens løsning, der gør hverdagen lidt lettere, når du kan justere varmen og lyset i din bolig direkte fra din smartphone eller tablet.

Det intelligente hjem

IHC styringssystemer er integrerede løsninger, der ikke blot kan tænde for kaffemaskinen til morgen. I stedet giver IHC Wireless dig fuld kontrol over:

  • Lys
  • Varme
  • Alarmer
  • Ventilation

Du kan kontrollere dit hjem fra din smartphone eller andre enheder let og bekvemt – også når du ikke er hjemme.

Den vigtigste enhed i den intelligente installation er det centrale styresystem IHC Controller. Controlleren er den, der tænder og slukker for forskellige dele af installationen og derfor – som navnet også antyder – kontrolcenteret for systemet.

Mulighederne med IHC

IHC Wireless gør, at du kan kontrollere forskellige dele af dit hjem med et IHC styringssystem. Intelligente systemer er både oplagt til offentlige, erhvervs- og private bygninger, hvor det skal være let at justere blandt andet varme og lys på en enkel måde.

Vi vil herunder gennemgå de forskellige funktioner, du kan få med et IHC styringssystem, så du kan se dine muligheder.

Praktisk sluk-funktion lukker alting ned

Vil du gerne spare penge på elregningen og passe godt på vores jords fremtid, så kan du udnytte den smarte sluk-funktion i dit IHC system.

Én knap kan programmeres, så den slukker for bestemte stikkontakter og lamper i hjemmet. Du kan derfor nøjes med at trykke ét sted når du tager hjemmefra og boligen vil lukke ned. Det sikrer, at både stikkontakter i køkkenet og alle lamperne er slukkede, når du forlader dit hjem.

Skulle du få behov for at inkludere eller fjerne en stikkontakt eller lampe i systemet, så kan du selvfølgelig det. Styringssystemet kan tilpasses nøjagtigt til dine behov.

Sensorer letter livet

Vil du gøre hverdagen lidt lettere, kan du kombinere en række sensorer med din IHC installation. Det giver mulighed for, at systemet automatisk tænder lyset i entreen, når det registrerer, at du kommer hjem. Du kan også få systemet til at tænde for ventilatoren på badeværelset, når luftfugtigheden bliver for høj, eller badeværelset forlades.

Sensorerne fungerer som systemets sanser, der registrerer, når der sker ændringer, som det skal reagere på. Jo flere forskellige sensorer, du vælger at kombinere i dit intelligente hjem, jo flere muligheder får du for at tjekke op på og kontrollere det.

Tyverialarm med sensorer

Dit intelligente hjem kan inkludere alarmer, der beskytter mod indbrud. Elinstallationen og selve alarmen kan kommunikere internt, hvis du har sat sensorer op til at styre installationen.

Sensorer på vinduer og døre kan kombineres med en eller anden form for produktion af lyd, der med IHC kan programmeres til at fungere som tyverialarm.

Er du ikke hjemme i en længere periode, kan du programmere lamper til at tænde og slukke efter dine ønsker. Det giver indtrykket af, at der er nogen hjemme, så tyvene ikke ser dit hjem som en oplagt mulighed.

Skulle alarmen integreret i dit IHC styringssystem gå, så vil alarmen give lyd fra sig, mens du modtager en sms-besked. Du kan også få programmeret alarmen til at tage direkte kontakt til en alarmcentral.

Få helt styr på den hyggelige belysning

Det er oplagt at anvende dit styringssystem til lysdæmper-funktion med IHC Wireless lampeudtag. Funktionen kaldes også for lysscenarier, fordi det kan skabe en helt særlig scene og stemning med lys.

Det er muligt at udvikle dine egne lyssætninger, som du nemt kan tilgå via styringssystemet. Ønsker du derfor eksempelvis en særlig hyggelig belysning til aftenen, så kan systemet automatisk tænde for din belysning på bestemte tidspunkter.

Hvis du vil dæmpe lyset, så kræver det en intelligent elinstallation kombineret med lysdæmpere. Lysdæmperne kan sidde enten centralt i selve IHC tavlen eller ved afbryderen eller lampestederne.

Kontroller varmen i boligen

Tidligere var IHC udelukkende brugt til hjemmets elinstallation, men i dag kan du også kombinere det intelligente system med din varme. Du kan derfor kontrollere varmesystemet direkte fra din smartphone eller tablet – lige meget om du har gulvvarme eller elvarme.

Hvis du vil kunne styre varmen i hjemmet med dit IHC system, så skal der være placeret en sensor i rummet. Sensorerne registrerer temperaturen i dit rum, der sendes til IHC Controlleren. Controlleren regulerer efterfølgende temperaturen, så den passer til dine ønsker.