Har du ikke allerede læst om det, så skal du være opmærksom på, at regeringen vil fjerne det udvidede håndværkerfradrag, også kaldet Boligjobordningen. Håndværkerfradraget giver dig mulighed for, at du kunne få et fradrag på løn til håndværkere, når du bygger om.

elektriker

Det fradrag blev fordoblet under Corona-krisen i tilfælde af, at byggebranchen gik i stå.

Der er dog sket det modsatte, hvor danskernes byggelyst kun blev større, som de opholdt sig mere hjemme. I dag er der lang ventetid, hvis du vil have skiftet taget ud eller ordnet vinduerne i dit hjem.

Hvad er håndværkerfradraget?

Håndværkerfradraget blev indført i forbindelse med finanskrisen i 00’erne, hvor der var behov for at hjælpe økonomien i gang. Særligt byggeindustrien blev ramt, da krisen var over os, og fradraget gjorde det muligt at holde hjulene i gang.

I 2021 blev håndværkerfradraget udvidet som konsekvens af Corona-krisen. Fradraget for både service- og håndværkerydelser blev fordoblet til forbedringer af byggeri med grøn omstilling in mente.

Nu vil regeringen dog fjerne det udvidede fradrag i det nye udspil til finansloven, hvor alting igen er på vej mod en mere normal tilstand. Beslutningen bliver endelig afgjort, når finansloven i november 2022 bliver godkendt af Folketinget.

Hvilke konsekvenser har det for mig?

Det udvidede håndværkerfradrag giver dig mulighed for at få et dobbelt så stort fradrag, der nu formentlig bliver mindsket til det normale niveau. Det viste sig under Corona-krisen, at danskerne for alvor fik gang i at renovere og bygge om, nu de brugte mere tid hjemme og kunne få mere for mindre med det større fradrag.

Den øgede efterspørgsel har givet lange ventetider og stigende priser hos de danske håndværkere. Derfor vil regeringen nu sætte fradraget ned, så det passer med markedet igen. Det udvidede fradrag har nemlig vist sig ikke at være nødvendigt, når byggebranchen buldrer afsted uden det.

Kom i mål med drømmeprojekterne

Selvom du mister muligheden for det udvidede håndværkerfradrag, så er der stadig muligheder for at komme i mål med dine drømmeprojekter. Du får stadig et håndværkerfradrag, når du får udført forskellige reparationer og forbedringer i dit hjem.

Hos Fjordens El har vi en lang række samarbejdspartnere, hvor det er muligt at få din opgave finansieret. Det betyder, du kan dele betalingen op over længere tid, mens du kan få gang i projekterne derhjemme.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få finansieret din ombygning eller renovation, så kan du altid kontakte os. Vi kan fortælle mere om de muligheder for finansiering, du har til rådighed, nu det udvidede håndværkerfradrag formentlig frafalder i 2022.