Fibernettet kaldes også for fremtidens internet – og det er ikke uden grund. Med stigende behov for nemt og enkelt at kunne tilgå internettet, skal forbindelsen også være optimal. Med fibernet er der både høj hastighed og stabil forbindelse til alle familiens enheder.

Fibernet er det sidste nye indenfor hurtigt internet til privatpersoner. Drømmer du derfor om en sikker og lynhurtig internetforbindelse, der passer til fremtidens behov, skal du kobles til det nye netværk.

fibernet

Internet med lysets hastighed

Der er ingen tvivl om, at de fleste hader, når internettet er langsomt. Med fibernet slipper du for at vente på at billeder, video og spil skal loade. Det foregår nemlig ekstra hurtigt med den nyeste internetforbindelse på markedet.

Kort fortalt er fibernettet en internetforbindelse, der løber gennem lyslederkabler. Lyslederkabler kan transportere data frem og tilbage langt hurtigere end andre former for bredbåndsteknologier såsom eksempelvis kobberkabler. Det skyldes, at fiberforbindelsen foregår via lys, og derfor med lysets hastighed sender data gennem lyslederkablerne.

Traditionelt bredbånd vs. fibernet

Det, der adskiller fibernet fra andre typer af bredbånd, er, at antallet af online brugere ikke påvirker forbindelsen.

Du får din egen internetforbindelse, der er forbeholdt din private husstand. Det vil derfor ikke påvirke din forbindelse, om andre brugere i dit område også er online på samme tid. I stedet kan hele familien være online på hver sin enhed, uden at belastningen kan mærkes på forbindelsen.

Fibernet vil hverken blive påvirket af:

  • Hvor mange der er online
  • Afstanden til centrale fiberpunkter
  • Vejrforhold

Fordi lyslederkablerne er gravet ned, vil din forbindelse ikke kunne påvirkes af vind og vejr. Du vil ikke opleve, at forbindelsen forringes af dårligt vejr eller ting i landskabet der giver niveauforskelle såsom bakker, træer eller bygninger. I stedet er internetforbindelsen jævn og uden forstyrrelser med fibernet.

Fordelene ved fibernet

Fibernet er en fordel, hvis du ofte skal dele store filer, gamer online eller streamer film og tv. Det er derfor ikke længere et problem, hvis du skal sende familiens sommerhusbilleder eller se en helaftensfilm med vennerne.

Du slipper for hakkende billeder og ventetid, fordi fibernettet er lynhurtigt. Der er ingen forstyrrelser på forbindelsen, så alle i husstanden kan nyde godt af det hurtige internet.

Ekstra god kapacitet til hele familien

I de fleste hjem er der mere end én enhed pr. mand. Enhederne skal alle kunne tilgå internettet uden besvær, og med fibernet opnår du det. Der vil nemlig ikke være begrænsning på, hvor mange enheder der kan være online og stadig have en god forbindelse.

Der er båndbredde nok til selv store husstande, hvis du får fibernet. Det giver næsten ubegrænsede muligheder for, at hele familien kan være online på samme tid, uden at hastigheden og dermed oplevelsen forringes.

Symmetrisk båndbredde for hurtig upload og download

Et kendetegn ved fibernet er, at du oftest får samme hastighed, om du downloader eller uploader data. Det kaldes også for symmetrisk båndbredde, fordi det går lige stærkt begge veje.

Den symmetriske båndbredde er en fordel, fordi du ikke kun kan streame og downloade indhold hurtigt og uden besvær, men det gælder også den anden vej.

Arbejder du hjemmefra, bruger forskellige videosystemer, uploader mange billeder eller andre filer, så er uploadhastigheden afgørende. Du slipper for ekstra ventetid på upload, hvis du får symmetrisk bredbånd med fibernet.

Sikrer din bolig til fremtiden

Ejer du din bolig, kan fibernet højne værdien af din bolig og derfor fremtidssikre dig selv.

Mange danskere tjekker op på internetforbindelsen, når de er på jagt efter et nyt hjem. Bredbåndshastigheden kan derfor få betydning for, om du finder nye købere til boligen, når du skal flytte derfra. Faktisk har undersøgelser vist, at huse sælges betydeligt hurtigere, hvis der er adgang til lyslederkablerne med internet.

Hvis du får installeret fibernet, vil både du selv og kommende købere kunne nyde det hurtigere internet. Det er en opgradering af hjemmet, der gør det ekstra attraktivt.

Kan jeg få fibernet?

Hvis du bor i et område, hvor fibernettet er lagt, så kan du få afgang til den hurtige forbindelse. Du kan flere steder indtaste din adresse og tjekke, om det er muligt at få din husstand koblet op til nettet.

Det er ikke alle, særligt længere ude i landområderne, der endnu har mulighed for at blive tilkoblet fibernettet. Vil du derfor have muligheden for forbindelsen i dit lokalområde, kan det blive en længere proces. Først skal der nemlig graves ud til de nye kabler, der skal lægges og efterfølgende dækkes til igen.

I mange danske byer er fibernet dog blevet en realitet, så du ikke skal vente på, at kablerne først bliver lagt.