De fleste hjem har både et køleskab og en fryser, som sikrer, at mad- og drikkevarer holder sig og ikke for hurtigt bliver uspiselige. Det er dog afgørende, at du har den rette temperatur i både dit køleskab, men ikke mindst din fryser.

Hvis din fryser ikke er kold nok, vil det resultere i dårlige madvarer, der er lige til at smide ud.

Hvad er den rigtige fryser temperatur?

Du kender sikkert til tommelfingerreglen om, at der skal være cirka 5o C i dit køleskab. Når det kommer til din fryser, skal du dog endnu længere ned i kuldegraderne, hvis du vil holde maden frossen.

Din fryser skal gerne ligge på -18o C i temperatur, hvis du skal have den ønskede effekt. Har du ikke en fryser, der allerede har en indbygget termostat, er det en god ide, at du anskaffer dig et. Konstaterer du, at din fryser ikke har den rette temperatur, selvom du indstiller den korrekt, kan det være nødvendigt at få en professionel elektriker ud at kigge på det.

Sådan indstiller du temperaturen på din fryser

Hvis din fryser er en integreret del af dit køleskab, så har du ofte mulighed for at justere på temperaturen indvendigt i køleskabet. Ved siden af termostaten til selve køle-delen af skabet, kan du også ofte indstille temperaturen i fryserummet.

På den klassiske kummefryser vil du ofte kunne indstille temperaturen let og enkelt med et overskueligt panel. Har den ikke en termostat, er det en god ide, at du køber et til din fryser, der ligger der fast. De nyeste modeller af både køleskab med indbygget fryser og enkeltstående frysere har ofte en app, hvor du løbende kan holde øje og justere temperaturen på dine apparater via din smartphone, Wi-Fi og en app.

Er det dyrt at have fryseren kørende?

Det koster selvfølgelig på elregningen, at have store hårde hvidevarer som kummefryseren kørende. Alternativet er dog madspild i store mængder, så det er bedre at have mad og drikkevarer opbevaret køligt og sikkert.

Hvis du sænker temperaturen i enten dit køleskab, men også din fryser vil det ifølge beregninger have stor betydning for dit strømforbrug og dermed også din endelige elregning. Med hver eneste grad lavere temperatur, du indstiller, vil forbruget af strøm stige med 2 til 5% afhængigt af energimærkning, temperatur og indhold.

Hold derfor fryseren på -18,o C, der er den perfekte temperatur, for både dine fødevarer og din elregnings skyld.