Hvis du skal i gang med at bygge nyt eller bygge om, så får dine håndværkere brug for elektricitet til deres maskiner og redskaber. Der bliver faktisk brugt relativt meget strøm på en byggeplads, og derfor skal selve installationen også leve op til alle krav på området.

Det er afgørende for sikkerheden for både dig selv, din bygning og håndværkere, at din byggestrøm er stabil og sikker. Og her kan du blive klogere på, hvad byggestrøm præcist er, og hvor dyrt det kan blive.

Hvor dyrt er byggestrøm?

Det er ikke dyrere at få strøm til byggeri end til dit eget hjem, men omkostningerne ved byggeri kan være en del højere end dit hverdagsforbrug. Din elregning under byggeri kan ofte løbe op i mellem 10.000 – 20.000 kr. – eller mere – udelukkende til strøm. Ved større byggerier kan din udgift til strøm sagtens blive højere, og det er som udgangspunkt bygherren, der skal betale for gildet.

Særligt til vintertid kan det koste ekstra på elregningen med byggestrøm, fordi bygningen ofte skal holdes tør. Materialer og allerede konstruerede dele skal ikke tage skade af fugt eller kulde, og derfor skal der være strøm tilgængeligt.

Ikke kun udgifter til strømmen

Udover udgiften til selve strømmen vil der også være udgifter i forbindelse med at være tilsluttet elledningen med en tavle. Du skal blandt andet betale for enten at købe eller leje en eltavle til byggestrøm, som en autoriseret elektriker skal sætte op, før den er lovlig og sikker.

Du skal også huske, at der vil være omkostninger til vedligeholdelsen af din installation, så den altid fungerer optimalt, og der ikke er opstår fejl eller skader. Når du bygger, vil det ofte være en proces, der kræver, at du får opdateret din byggestrøm undervejs, og her kan vi selvfølgelig være til hjælp.

Sådan undgår du at spilde strøm og penge

Selvom det er nødvendigt med strøm til dit byggeri, så skal udgifterne helst ikke stikke helt af for dig, så det bliver en dyr post. I stedet kan du sørge for, at du får sat et anlæg op, der måler strømforbruget fordelt over forskellige ting.

Med anlægget kan du tjekke, om det er til din opvarmning, skurvognene eller andet, der sluger mest strøm på din byggeplads. Det vil også kunne give dig en ide, om der er maskiner eller andet, der bruger unødvendigt meget strøm pga. fejl eller lignende, der skal fikses, inden arbejdet kan fortsætte.

Lad de professionelle hjælpe dig

Hos Fjordens El kommer vi gerne ud og hjælper dig med byggestrøm til dit projekt. Med vores store erfaring med både private og erhvervskunder kan vi opsætte anlæg, lave installationen og holde alting kørende med strøm, når du bygger om eller nyt.

Du kan altid kontakte os, hvis du skal bruge et professionelt overblik på netop din opgave, hvor der skal etableres eller vedligeholdes en installation til byggestrøm. Vi sørger for, at alting er i orden, så du kan komme videre med dine drømme, mens strømmen er det mindste problem.